Bezwaar maken

Zo maak je bezwaar bij bomenkap

Om een boom te kappen is een vergunning van de gemeente nodig. Wordt een boom met onnodige kap bedreigd? Je kunt als belanghebbende* bij je gemeente bezwaar maken tegen een kapvergunning. Dit kun je tegen de kap doen bij een:

 

*Alleen ‘belanghebbenden’ (rechtsbegrip) kunnen bij de gemeente bezwaar maken tegen een kapvergunning. Dat ben je als je de met kap bedreigde boom ziet vanaf je huis (max. afstand 100 meter). Ben je volgens deze definitie geen belanghebbende, maar wil je toch bezwaar maken? Neem contact met ons op of schakel andere hulptroepen in. Er zijn tal van vrijwilligers en professionals.


Non-profitorganisatie Bomen Bescherming Amsterdam beschermt bomen tegen onnodige kap door aangevraagde of verleende kapvergunningen aan te vechten bij de gemeente Amsterdam. Gebruik onze teksten in jouw gemeente ter inspiratie en voorbeeld. Vul voor persoonlijk advies en vragen het contactformulier in. Ook ontvangen we daarop graag je opmerkingen, tips en aanvullingen. En natuurlijk is een successtory ook hartstikke leuk!

 

2018 BBA. Gebruik onze teksten als voorbeeld en inspiratie om bij de gemeente bezwaar te maken tegen een onnodig aangevraagde of verleende kapvergunning.