Weesperzijde

Weesperzijde: noodkap iepen bleek onvermijdelijk.

Een aantal vooroorlogse iepen zijn dinsdag 27 juli 2021 gekapt. Ze hadden iepenziekte en moesten weg om te voorkomen dat de rest van de iepen langs de Weesperzijde zouden worden aangetast. De bomen zijn onderdeel van de Hoofd Bomen Structuur. Wij betreuren de kap, maar erkennen het onvermijdelijke.  Zie de bewonersbrief die Stadsdeel Oost heeft verstuurd aan omwonenden.


Iepen Weesperzijde op nominatie om te kappen

“Weesperzijde (midden)” is een stukje Weesperzijde wat loopt van de Ruysstraat (N) tot aan de Burmanstraat (Z). In dit gedeelte staan een aantal iepen op de nominatie om te worden gekapt.  De bomen zijn 50 jaar oud en onderdeel van de Hoofd Bomen Structuur. Ze zijn beeldbepalend voor de stad. Wij zijn hier tegen. Een aangepast ontwerp (geen  middenberm in het fietspad langs 4e Montessorischool) spaart de huidige iepen de kettingzaag. De nieuwe locatie van de vuilcontainers (t.o. nummer 44) kan worden gedeeld met de oude zodat de oude iep daar kan blijven staan.

U kunt het Voorlopig Ontwerp hier downloaden; de toelichting op het Voorlopig Ontwerp vindt u hier. Let u op de rode stippen: deze bomen moeten weg.

Uw zienswijze (u hoeft niet ‘belanghebbend’ te zijn) moet voor 20 juli 24:00 binnen zijn op dit emailadres: weesperzijde@amsterdam.nl.

Over ons
Non-profitorganisatie Bomen Bescherming Amsterdam beschermt bomen tegen onnodige kap door bewoners te adviseren over de Amsterdamse regelgeving en procedures rondom bomenkap. Gebruik onze teksten in jouw gemeente ter inspiratie en voorbeeld.
Advies nodig?
Vul voor persoonlijk advies en vragen het contactformulier in. Ook ontvangen we daarop graag je opmerkingen, tips en aanvullingen.

En natuurlijk is een successtory ook hartstikke leuk!
Contact met ons
info@bomenbeschermingamsterdam.nl